Web-alapú alkalmazás fejlesztése ipari felhasználásra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban a webes alkalmazások jelentősége egyre nő. Alig egy évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt volna, hogy felhasználók tízmillióit gyűjtse maga köré egy-egy közösségi oldal, vagy, hogy egy-két weben keresztül játszható játék valósággal a képernyő elé láncoljon olyan embereket, akik nem tartoznak a szorosan vett játékosok csoportjába.

A webes alkalmazásokat azonban nem csak a széles átlagközönség alkalmazza a mindennapok során, hanem a kutatással/fejlesztéssel foglalkozó cégek is, mint az információk gyors elterjesztésének, az adatok célirányos megosztásának optimális eszközét.

Ezen dokumentum az egyik legnagyobb telekommunikációs eszközgyártó, a Nokia Siemens Networks egyik webes alkalmazásának fejlesztésének folyamatát írja le.

A projekt célja a hibajavítás folyamatának egyik lépésének végeredményét minden érdekelt számára könnyen elérhetővé tenni. A termékkel szemben támasztott további követelmények a nyílt forráskódú, szabadon hozzáférhető technológiák alkalmazása, a könnyű továbbfejleszthetőség, a céges szolgáltatásokba való integráció és az egyszerű használhatóság voltak.

Eme szakdolgozat a fenti követelményeket a PHP, Smarty és JavaScript programozási nyelveket alkalmazó webes alkalmazás elkészítését írja le, a hangsúlyt a különböző tervezői döntésekre és a mögöttük álló érvekre helyezve.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.