Webáruház készítése ASP.NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dávid Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Felgyorsult életünknek egyik leghátrányosabb pontja, hogy az embereknek a munka mellett egyre kevesebb idejük marad egyéb dolgokra. Egyik ilyen pont a bevásárlás megoldása. Erre nyújt megoldást egy webáruház szoftver elkészítése.

Egy webáruházban a vásárlás számítógépen történik. Az embereknek nem kell elmenni a boltba, ha valamit vásárolni szeretnének, hanem egyszerűen, gyorsan, hatékonyan és megbízhatóan, otthonról vagy akár a munkahelyről megrendelik a megvásárolni kívánt termékeket. Ehhez csak egy számítógépre és internet hozzáférésre van szükség, ami manapság már szinte minden háztartásban elérhetővé vált.

A szakdolgozatom célja, hogy bemutassa egy webáruház létrehozását, fontosságát, lehetőségeit, valamint előnyeit a hagyományos bevásárlással szemben. Fontos szerepet kap az elkészítés során, hogy minden olyan lehetőséget bemutasson, ami egy webáruházat jellemez. Értem itt ez alatt, hogy nemcsak az egyszerű vásárló által igényelt szolgáltatásokat mutassa be, hanem a webáruház tulajdonosának a dolgát is megkönnyítse. Ez az egyszerű felhasználó, ill. adminisztrátori jogosultságokkal rendelkező oldalak létrehozását jelentik.

Szakdolgozatom bemutatása során részletesen ki fogok térni az elkészült részek bemutatására kódrészletekkel, különválasztva az egyszerű látogató, a vásárló és az adminisztrátor által elérhető oldalakat. Demonstrálni fogom ábrákkal az elkészült szoftvert, mind 'admin', mind 'user' szempontból. Bemutatom a fejlesztőkörnyezetet és a web fejlesztési technológiát, kitérek az adatbázis kezelésre, valamint a továbbfejlesztési lehetőségekre is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.