Webes gráf- és modellmegjelenítő

OData támogatás
Konzulens:
Vajk Tamás
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Diplomatervemben olyan modern webes technológiákkal foglalkozom, mint a HTML5, JavaScript és jQuery. Ismertetem ezen technológiák működését, lehetőségeit és korlátait. Segítségükkel elkészítettem egy online alkalmazást, melyet itt részletesen bemutatok, és összehasonlítok más hasonló szoftverekkel.

Ez az alkalmazás egy olyan szerkesztő felületet biztosít, mellyel egyszerű matematikai gráfokat, Osztály UML-, valamint adatbázis Entitás-Relációs leíró diagramokat készíthetünk el. A szerkesztő természetesen támogatja az alapvető felhasználói igényeket, mint például vissza és előre léptetés, munkamenet elmentése és betöltése valamint a szerkesztőfelület nagyítása illetve kicsinyítése. A szerkesztőt magában foglaló honlap rendelkezik regisztrációs- és bejelentkező felülettel.

Ezen felül az alkalmazás lehetőséget nyit arra, hogy az elkészült UML diagramokból kódvázat generáljunk, melyeket tömörített formában le is lehet tölteni az oldalról. Továbbá az adatbázist leíró diagramokból olyan scriptet generáltathatunk a programmal, mellyel aztán a diagramban szereplő táblákat létre is hozhatjuk.

Végezetül egy példán keresztül bemutatom, hogy milyen távlati lehetőségek rejlenek ennek a projektnek a jövőjében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.