Webes űrlapok szinkronizációja HTML5 technológiára építve

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Modern világunkban az internet nélkülözhetetlen része lett életünknek. Az élet számos területén a segítségünkre van, legyen az a tájékozódás a napi hírekben, kapcsolattartás ismerőseinkkel, közös munka vagy akár a szórakozás. Ez egy egyre gyorsuló fejlődési folyamat eredménye, mely tovább folytatódik így újabb és újabb technológiák jelennek meg. Ezekkel a technológiákkal érdemes foglalkozni, hiszen a hatalmas piaci potenciál mellett egy mérnök számára sok új, izgalmas megoldás is rejlik bennük, amelyek kipróbálásra várnak.

Ilyen, viszonylag új technológia a HTML5, mely ugyan már egy ideje jelen van, de szélesebb körű támogatottsága csak az utóbbi 1-2 évben alakult ki. A HTML5 jelszava, hogy „A jövő a böngésződben van”, ami arra a tényre utal, hogy egy nagyszabású összefogás van a web egységesítése és modernizálása mögött. Ez mind a fejlesztőknek, mind pedig a felhasználóknak érdeke.

Dolgozatom témája erősen épít a HTML5 technológiák nyújtotta lehetőségekre, mely technológiákat részletesen be is mutatom. Ez után végigvezetem az olvasót egy modern webalkalmazás elkészítésén a tervezési fázistól egészen a tesztelésig. Végül értékelem, hogy a kitűzött cél megvalósult-e.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.