Weboldalak tesztelési dokumentációjának automatikus generálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozatom során egy olyan keretrendszert és erre épülő szoftvert kellett megalkossak, amely webes felületek tesztelését könnyíti meg olyan módon, hogy képes automatikusan dokumentációkat generálni a tesztelendő weblap működéséhez.

Maga a dolgozat ennek a szoftvernek egy olyan dokumentációját tartalmazza, amelyben a tervezési megfontolásokra és azoknak a kivitelezésére helyeztem a hangsúlyt. Éppen ezért a szoftver fő funkcióit megvalósító algoritmusok részletesen is ismertetésre kerülnek, ugyanakkor a megértést nem segítő metódusok részletesebb kifejtésétől eltekintek.

A szoftver minden építőeleme ismertetésre kerül. Az elemek leírásán túl azok egymáshoz kapcsolódásának az elvei és megoldásai is kiderülnek.

A program felépítését, megvalósítási lépéseit az UML 2.0 szabvány szerint készült diagramokkal igyekeztem szemléletesebbé tenni. Ugyanakkor a struktúrán túl, a szoftver használhatóságát is eszerint a szabvány szerint készült diagrammal demonstrálom.

Az írás a program dokumentálásán felül kitér a weboldalak tesztelési lehetőségeinek bemutatására, a felhasznált keretrendszer rövid dokumentálására, továbbá a program tesztelési lépéseire és a működés értékelésére is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.