Webportálok Excel-vezérelt tesztelése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Egy nagyobb projekt fejlesztése folyamatos. A szoftver fejlődése során verzióról verzióra újabb és újabb elemek kerülnek bele, vagy alakulnak át.

Mivel a fejlesztés folyamatos, elengedhetetlen, hogy vele párhuzamosan a tesztelés is az legyen.

A folyamatos tesztelés nem csak arra való, hogy meggyőződjünk valamelyik komponensünk funkcionálisan helyes működéséről. A tesztelés bizonyítékot szolgáltat arról, hogy a szoftvernek egy összetevője a kívánalmaknak megfelelően működik-e, vagy sem.

Bizonyítékra szüksége van a fejlesztőknek és az ügyfeleknek egyaránt. A manapság egyre inkább elterjedő agilis fejlesztési folyamatokban a tesztelésnek éppen ezért központi szerepe van.

Az idő előrehaladtával és ezzel párhuzamosan a tapasztalatok növekedésével különböző teszt típusokat definiáltak és alkalmaztak a szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalatok.

Jelen szakdolgozat egy olyan szoftvert dokumentál részletesen, amely egy xls fájlból képes UI teszteket automatizáltan elvégezni. Részletesen ismerteti az architektúráját, bemutatja a működését és az ezzel kapcsolatos tervezési és megvalósítási döntéseket, valamint a megoldás teszteléséről és értékeléséről is szó esik.

A dolgozat ugyanakkor nem csak a megírt szoftverről szól: ismerteti azokat a teszt típusokat, amelyekhez a szoftver támogatást nyújt, valamint a szoftver felépítésének alapjául szolgáló technológiák megismertetését is célul tűzi ki.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.